Naber 27-11-2010 (22-11-2010)

De kerk van Wilp heeft een nieuw ‘oud’ Naber-orgel gekregen. Na acht jaar hardwerken door de Stichting Monumentale Orgels Voorst en gemeenteleden van de Protestantse gemeente te Wilp heeft de kerk weer een Naber-orgel in de kerk. Alles is nu afgewerkt: de fondswerving, aanvragen voor subsidies, de benodigde vergunningen en natuurlijk de hele restauratie en reconstructie van het orgel, het bouwen van een orgelbalkon, het schilderen en tenslotte het intoneren en speelklaar maken van het orgel. Het Naber-orgelproject Wilp isvoltooid. Dank aan allen voor alle donaties, giften, materiële steun en persoonlijke inzet van velen.

De SMOV

Op zaterdag 27 november 2010 wordt het Naber-orgel officieel in gebruik genomen en is 65 jaar na de Tweede Wereldoorlog de oorlogsschade hersteld. Op zondag 28 november wordt het orgel tijdens een eredienst voor de eigen kerkelijke gemeente in gebruik genomen.

Op zaterdag wordt ook een tweede orgelboek het Volmaeckste Maecksel II gepresenteerd. Hierin staat verwoord de geschiedenis van het Naber-orgel van 1853 tot 2010. Vanaf 29 november is het boek te koop bij de boekhandel Oonk, stationsstraat te Twello.

 

Naberorgel Wilp
Het Naber-orgel van 1853 begint een tweede leven in Wilp. Een mooiere plaats is er niet voor dit orgel in de Lebuïnuskerk van Wilp

 

Home | SMOV | Sitemap | Boek & CD | Contact