Stichting Monumentale Orgels Voorst

De Stichting is op 17 april 2000 bij notariële akte opgericht met als doel de monumentale orgels binnen de gemeente Voorst onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Onze eerste presentatie vond plaats op de vooravond van Open Monumentendag 2000 op vrijdag 6 september in de Dorpskerk in Twello, toen het boek Het volmaeckste maecksel, de vijf monumentale orgels in de gemeente Voorst en de bijbehorende CD werden gepresenteerd en aangeboden aan de voormalige burgemeester van de gemeente Voorst, mr. J.H.J. van Blommestein, S.F.L. Baron van Wijnbergen en de heer R. W. van Straten van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. De uitgave is toen mede mogelijk gemaakt door de gemeente Voorst en de Rabobank Voorst.

Monumentale orgels in de gemeente Voorst

De gemeente Voorst heeft op dit moment vijf kerken met een monumentaal orgel. Dat zijn: de Dorpskerk van Twello met het Meere-orgel, de kerk in Nijbroek met het Knipscheer-orgel en de kerken in Terwolde, Voorst en Bussloo, elk met een Naberorgel. Ook de kerk in Wilp had van 1849 tot 1945 een Naberorgel. Een vierde gerestaureerd en gereconstrueerd Naberorgel is momenteel in opbouw in de dorpskerk van Wilp; zie verder op de website.

Bestuurssamenstelling

Voorzitter Mevrouw C.Engel-Paulson (Christine)
Secretaris De heer E.H. Stol (Ed)
Penningmeester De heer W. Slot (Willem)
Bestuurslid Mevrouw J. Ritter (Jutka)
Bestuurslid De heer H. Kleinjan (Harry)
Bestuurslid De heer W. J.R. Palmen (Wiel)
Bestuurslid De heer H. Vos (Henk)

Voor verdere informatie: secretaris (tel: 0571 – 27 22 44; contactformulier)

Nog te bestellen: uitgave SMOV, het orgelboek: Het volmaeckste maecksel; de vijf monumentale orgels in de gemeente Voorst; (ISBN: 90-76859-04-3) € 9,=, CD € 9,=; samen € 16,=. Te bestellen bij de secretaris.
Betaling vooraf op rekeningnr. 3628.16.328 t.n.v SMOV Voorst; adres vermelden bij de bestelling.

 

Home | SMOV | Sitemap | Boek & CD | Contact